Home » Blog » Subsidie woningisolatie Drenthe erg populair

Subsidie woningisolatie Drenthe erg populair

Hoewel de subsidieregeling voor woningisolatie van de provincie Drenthe later is gestart dan gepland, wordt er al flink gebruik van gemaakt. Op de eerste dag dat men een aanvraag kon doen zijn er meteen 77 binnengekomen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De subsidieregeling zou aanvankelijk vóór de zomervakantie worden opengesteld. Dat bleek echter niet haalbaar, want pas op maandag 3 oktober werd de regeling uiteindelijk opengesteld. Initieel zou de provincie 1 miljoen euro ter beschikking stellen wat zou neerkomen op het isoleren van circa 400 woningen. Echter is dit bedrag verdubbeld en zit er nu in totaal 2 miljoen euro in de pot. Per woning is nog steeds 2.500 euro beschikbaar voor isolatiemaatregelen als spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Gewoon zo! Drenthe

De regeling is bedoeld voor mensen met een eigen huis en een laag inkomen: maximaal 21.335 euro per jaar bij een woning met één eigenaar en maximaal 29.598 euro wanneer er meerdere eigenaren zijn. Men dient zijn of haar inkomens alsmede het eigendomsbewijs van de woning door te geven via de website van Gewoon zo! Drenthe. Een isolatie-adviseur zal vervolgens langskomen om de mogelijke isolatiemaatregelen te bespreken. Vervolgens maakt de adviseur een offerte op en dient hij of zij de aanvraag in.