Home » Blog » Topdrukte bij Drentse isolatiebedrijven

Topdrukte bij Drentse isolatiebedrijven

Steeds meer Drentenaren willen hun woning laten isoleren. En dat zorgt volgens RTV Drenthe voor een topdrukte bij isolatiebedrijven in Drenthe. De eigenaar van een isolatiebedrijf in het Drentse Wapserveen laat weten het ‘enorm druk’ te hebben. Een reden voor de stijgende vraag naar isolerende maatregelen is volgens hem de toenemende aandacht voor duurzaam leven: je draagt je steentje bij aan het milieu en het is een stukje comfort. Maar ook de hogere energierekening speelt een grote rol.

Lagere energierekening

Dat beaamt mevrouw Bakker, die onlangs spouwmuurisolatie heeft laten uitvoeren. Nog voordat de winter begon, merkten Bakker en haar partner dat de warmte de woning uit kroop. Daarop bedacht het stel om de muren beter te laten isoleren. En naast dat de warmte inmiddels niet meer de woning uit trekt, zijn ze voortaan goedkoper uit. Hoeveel Bakker en haar man precies besparen zal moeten blijken, maar het feit is dat ze er voortaan warmpjes bij zitten.

Voor de winter isoleren

Volgens de eigenaar van het isolatiebedrijf kun je met spouwmuurisolatie circa acht tot tien kuub gas op jaarbasis besparen. Omgerekend is dat ongeveer vijf a zes euro per meter die je isoleert. Dat kan ’s winters enorm schelen. Maar een huis isoleren in de winter lukt niet altijd. Als het te koud is, kunnen isolatiebedrijven soms niet werken. En ook het aankoopproces kan tijd in beslag nemen. Daarom is het aan te raden om een woning te isoleren voordat het kouder wordt.