Home » Blog » Drents Isolatieprogramma

Drents Isolatieprogramma

Ontzorgen en subsidie

Het Drents Isolatieprogramma heeft als doel om de isolatie in Drenthe te versnellen en woningeigenaren in Drenthe te begeleiden van advies naar actie. Middels dit isolatieprogramma hoopt de provincie Drenthe de energietransitie te versnellen. Het programma bestaat uit twee onderdelen: ontzorging en subsidie.

Subsidie voor minima

Via het Drents Isolatieprogramma kunnen Drentse huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum tot 2.500 euro aanvragen voor bodemisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Dat bedrag hoeft niet terug te worden betaald of voor worden geschoten; het wordt rechtstreeks uitgekeerd aan het isolatiebedrijf dat de werkzaamheden uitvoert. Zo kunnen minima hun woning kosteloos isoleren.

Isolatie voor iedereen

Dankzij het Drents Isolatieprogramma wordt isolatie in Drenthe voor iedereen bereikbaar. In totaal stelt de provincie Drenthe 1 miljoen euro subsidie beschikbaar. Daarmee kunnen maar liefst 400 woningen worden geïsoleerd. Wie gebruik wil maken van de subsidieregeling dient eerst een isolatie offerte aan te vragen. Dat kan gratis en vrijblijvend bij Isolatiebedrijf Drenthe.

Ontzorgingstraject

Daarnaast kunnen álle inwoners van de provincie Drenthe gebruik maken van een ontzorgingstraject. In dit traject wordt men begeleid van het eerste isolatie advies tot en met het moment dat alle maatregelen uitgevoerd zijn. Zo zorgt het Drents Isolatieprogramma ervoor dat we met z’n allen slimmer, sneller en socialer kunnen isoleren. Het programma start rond de zomer van 2022.